Kategorier
Östra Nyasen Styrelsemöte

Styrelsemöte 18 november

I går söndag 18 november hade vi styrelsemöte nere i klubblokalen. Här kommer en sammanfattning av det vi pratade om.

Isfiskepremiär på Östra Nyasen

Vi började med att prata om isfiskepremiären på Östra Nyasen. Eftersom vi har haft så milt väder med plusgrader i princip hela november kan vi inte säga när premiären på Östra Nyasen blir av. Det ser ut som att minusgraderna börjar smyga sig på och vi kommer att bestämma ett datum så snart sjön fryser på och isen blir fiskevänlig. Vi ska givetvis göra allt vi kan för att undvika att det krockar med övriga premiärer på sjöarna runt omkring.

Vi beslutade att fiskekortspriset för premiären kommer att vara 120 kr, i priset ingår även en korv med bröd och varm saft.

Angling på Östra Nyasen

Vi har på senare år märkt att det finns ett intresse för att angla och ismeta efter gädda på Östra Nyasen. Vi har beslutat att tillåta det från 1 april och framåt så långt isen ligger. Anledningen varför vi har satt ett datum för detta beror på att vi inte vill att gäddfisket ska störa de som fiskar ädelfisk. Vanliga fiskekortspriser gäller även för gäddfiske.

Observera att det inte är tillåtet att tömma i levande agn i sjön.

Stugkort

Vi har beslutat att höja avgiften för de så kallade stugkorten till 300 kr.

Vi erbjuder sedan tidigare de som äger stugor och bostäder intill Östra Nyasen att köpa ett så kallat stugkort. Ett stugkort innebär att de som äger stugorna och bostäderna får fiska utan att behöva lösa ett vanligt fiskekort.

Kontrollavgift vid regelbrott

Vi diskuterade även om vi ska ta ut en kontrollavgift för den som bryter mot våra fiskeregler. Om någon som har ett giltigt fiskekort bryter mot våra fiskeregler har vi rätt att utfärda en kontrollavgift. Vi ska se över hur vi kan lösa det administrativa med en sådan avgift innan vi beslutar detta.